Bábovka 1

Ingredience: 3 vejce, 250g lískových oříšků, 250g hladké mouky, 200g cukru, 250g másla, 1ks prášek do pečiva, 1ks vanilkového cukru

Postup: Nejprve zbavte lískové oříšky slupek. Rozehřejte pánev a na ní za stálého míchání oříšky prohánějte až začnou slupky samy odpadávat. Nepražte oříšky moc, aby se nespálily. Zbylé slupky odstraňte mnutím oříšků o sebe v dlaních. Oříšky umelte na velmi jemno, nejlépe v mlýnku na mák. Máslo, žloutky a cukr míchejte 30 minut do hladka. Pak přidejte mouku, ve které jste rozmíchali prášek do pečiva, a mleté oříšky. Nakonec opatrně vmíchejte tuhý, z bílků ušlehaný, sníh. Bábovkovou formu vymastěte a vysypte moukou. (Pokud požíváte teflonové nádobí, tak to dělat nemusíte.) Do ní pak vlijte připravené těsto a pečte pomalu ve vyhřáté troubě.