Marcipánová bábovka

Ingredience: 300 g másla, 100 g marcipánové hmoty, 6 žloutků + 6 bílků, strouhaná citrónová kůra, 1/2 lžičky vanilkové dřeně, 140 g moučkového cukru, 120 g hrubé mouky, 80 g škrobové moučky, strouhanka

 

Na potření: 150 g sladké meruňkové marmelády, 200 g moučkového cukru, 1 lžíce citrónové šťávy, 2 lžíce koňaku

 

Postup: měkké máslo a marcipán utřeme do pěny, po jednom přidáváme žloutky, pak citrónovou kůru a vanilku. Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme cukr a opět vyšleháme. Pak vmícháme škrobovou moučku a zlehka i máslový krém. Formu vymastíme, vysypeme prosetou strouhankou a naplníme těstem. Povrch uhladíme a formu vložíme do středu horké trouby. Upečenou bábovku necháme 15 minut odpočinout, vyklopíme ji na kuchyňskou mřížku a potřeme marmeládou. Necháme 30 minut zasychat. Z moučkového cukru, šťávy a koňaku vymícháme polevu a touto bábovku potřeme. Vhodná příloha: kompotované třešně nebo mandlové lupínky na ozdobu. Šlehačka s vanilkovým cukrem.