Tetina bábovka

Ingredience: 4 žloutky, 250 g cukru, 7 lžic oleje, 7 lžic horké vody, 250 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 1 vrchovatá lžíce škrobové moučky, sníh ze 4 bílků, špetka soli, 1 vanilkový cukr, 1 lžíce strouhané citrónové kůry, kakao a rum na mramorování, na ozdobu poleva z bílé čokolády

 

Postup: žloutky a cukr šleháme doběla, přidáváme po lžících olej a horkou vodu a do vyšlehané husté pěny vsypeme mouku s práškem do pečiva, škrobem a citrónovou kůrou. Těsto důkladně promícháme a zlehčíme hustým sněhem z bílků s citrónovou šťávou, špetkou soli a vanilkovým cukrem. Lžíci kakaa smícháme s rumem a částí těsta. Do vymaštěné a hrubou moukou vysypané bábovkové formy vlijeme část těsta bílého, přidáme těsto obarvené kakaem a zbytek bílého těsta. Bábovku vložíme do předehřáté trouby a pečeme 45 minut při 180 °C. Pak vyndáme, necháme chvíli dojít a vyklopíme na mřížku. Pocukrujeme nebo ozdobíme polevou z bílé čokolády.

 

Tisk receptu