Vídeňská bábovka

Ingredience: 3 vejce, 140 g másla, 140 g cukru, 180 g polohrubé mouky, 1 šálek mléka, 3/4 balíčku kypřícího prášku, špetka soli, citron, vanilka hrst rozinek a mandlí, tuk na vymaštění, hrubá mouka na vysypání

Postup: máslo, žloutky a cukr utřeme do pěny, přidáme citrónovou kůru, vanilku, vlahé mléko a sůl. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Mouku prosejeme s kypřícím práškem, aby se stejnoměrně rozdělil a vmícháme lehce do těsta. Nakonec přidáme oprané rozinky a loupané, opražené a nakrájené mandle. Formu vymastíme, vysypeme hrubou moukou a naplníme do 3/4 výšky. Pečeme zvolna, aby bábovka mohla nabývat a později oheň zvětšíme. Celkem pečeme 3/4 hodiny.