Bramborový nákyp

Ingredience: 6 dkg másla, 4 dkg sladkých oloupaných a mletých mandlí, strouhanou citrónovou kůru, z 1/2 citronu šťávu, 14 dkg práškového cukru, 6 žloutků, 14 dkg vařených strouhaných bramborů, sníh ze 6 bílků

 

Postup: utřeme 6 dkg másla, 4 dkg sladkých oloupaných a mletých mandlí, strouhanou citrónovou kůru, z 1/2 citronu šťávu, 14 dkg práškového cukru, 6 žloutků jeden po druhém, 14 dkg vařených strouhaných bramborů, po částech přidáme ze 6 bílků sníh. Kdyby bylo těsto řídké, vmícháme 1-2 lžíce bílé strouhané housky. Pečeme 3/4 hod. ve vymazané a houskou vysypané formy a podáváme s ovocnou pěnou.

 

Tisk receptu