Bramborový závin

Ingredience: 80 kg vařených brambor, 1 dkg soli, 2 vejce, 35 dkg hrubé mouky, 4 dkg strouhané housky, 4 dkg cibule, 2 dkg sádla, 20 dkg uzeného masa

 

Postup: studené uvařené brambory nastrouháme, osolíme, zpracujeme s vejcem a moukou v pevné těsto, které rozválíme. Posypeme osmaženou strouhanou houskou, na kostičky nakrájeným uzeným masem a osmaženou cibulkou. Těsto stočíme, zavineme mokrého ubrousku a vaříme v delším pekáči, dobře stočené, aby se nerozlomilo a nerozbalilo. Uvařený nakrájíme na plátky, posypeme na talíři smaženou cibulkou a houskou. Závin můžeme též péci na plechu v troubě a podávat k němu dušenou zeleninu.  

 

Tip: Přidáme-li do těsta kousek másla, můžeme je plnit sladkým tvarohem, mákem, povidly.   

 

  

Tisk receptu