Zapečená bramborová kaše s kuřecí nádivkou

Ingredience na 2 - 3 porce: 1 kg brambor, 2 vejce, 1 střední cibule, 250 ml mléka, 400 g kuřecího (krůtího, králičího, libového vepřového) masa, 60 g másla, mletý muškátový oříšek, pepř, sůl

Postup: brambory oloupeme, pokrájíme na menší kostičky a uvaříme s 1 lžičkou soli do měkka (15 - 20 minut). Kuřecí maso semeleme nebo nasekáme na malé kousky. Na pánvičce rozpustíme 20 g másla, přidáme 1 nadrobno nakrájenou cibuli, zpěníme, vmícháme nasekané maso, 1 lžičku soli a na větší špičku nože mletého muškátového oříšku a pepře. Za stálého míchání maso opečeme (při míchání měchačkou oddělujeme kousky od sebe). Uvařené brambory slijeme, rozšťoucháme, přilijeme 250 ml teplého mléka, 20 g rozpuštěného másla, dále 2 vejce, 1 lžičku soli a dobře propracujeme. Zapékací misku vymažeme máslem (20 g). Na dno urovnáme polovinu bramborové kaše, na ni navrstvíme opečené kuřecí maso a přikryjeme druhou polovinou kaše. Troubu předehřejeme na 250 °C a odkryté zapékáme, až nám povrch kaše zčervená.

Příloha: ovocný kompot

Tisk receptu