Zavařeninové vdolečky

Ingredience: 3 dkg másla, 4 dkg cukru, 1 vejce, 2 dkg droždí, 3 lžíce mléka, 30 dkg mouky, 25 dkg bramborů, 2 lžíce rumu

 

Postup: v míse utřeme 3 dkg másla, přidáme 4 dkg cukru, 1 vejce (2 dkg droždí dáme zkynout ve 3 lžících mléka). Vykynutý kvásek zamícháváme střídavě do utřeného másla s 30 dkg mouky, 25 dkg studených vařených mletých bramborů, přidáme 2 lžíce rumu a opět dáme kynout. (Těsto musí být tuhé.) Poté vyválíme těsto v placku asi 1,5 cm silnou, vykrajujeme z ní vdolečky, dáme opět zkynout a smažíme v rozpáleném tuku do růžova. Na povrch pomažeme zavařeninu nebo švestková povidla a posypeme strouhaným tvarohem.

Tisk receptu