Ořechová srdíčka

Ingredience: 250g polohrubé mouky, 1/2 kypřícího prášku do pečiva, 150g ořechů, 80-100g sorbitu, 50g másla, 2 vejce, 1-2 lžíce smetany, tuk na vymazání plechu, 1-2 žloutky a 1 lžíce mléka na potření těsta, drcené ořechy na ozdobu

Postup: Na vál dáme mouku, přidáme prášek do pečiva, strouhaná ořechová jádra, sorbit, změklé máslo, vejce a dle potřeby smetanu. Vše důkladně zpracujeme v hladké těsto, které necháme asi 2 hodiny uležet. Poté těsto vyválíme na plát asi 2-3 mm silný a vykrajujeme z něj srdíčka, která klademe na lehce tukem vymazaný plech. Srdíčka zlehka potřeme rozmíchaným žloutkem s mlékem a posypeme drcenými ořechy. Pečeme ve středně vyhřáté troubě do růžova.

 

Tisk receptu