Dort pro maminku

Ingredience: hotový světlý piškotový korpus (průměr 26 cm)

Na ozdobu: cca 500 g ovoce jahody-angrešt, zavařené,mražené

Na polevu: 2 dort-želé čiré, 4 polévkové lžíce cukr krupice, 500 jablečného džusu 100%

Na náplň: 1 pudink bez vaření s vanilkovou příchutí, 300 ml mléka, 200 g změklého másla, 3 polévkové lžíce meruňkové marmelády, trochu mandlových lupínků

Postup: korpus rozřízneme na polovinu, angrešt necháme okapat, jahody omyjeme, zbavíme stopek a nakrájíme na kousky. Připravíme polevu z cukru, jablečné šťávy a dortového želé (dle návodu). Vmícháme ovoce. Do mísy (v průměru 26 cm) vymazané tukem vložíme ovoce které zalijeme želatinovou polevou, uhladíme a dáme do chladu. Na náplň připravíme dle návodu puding bez vaření – ALE použijeme jen 300 ml mléka, máslo utřeme dohladka a po lžících ho vmícháme do pudingu. Přibližně polovinu krému (dáme stranou na potření okrajů) naneseme na spodní stranu korpusu a přikryjeme druhou  polovinou. Vrchní část dortu potřeme meruňkovou marmeládou. Ovocnou polokouli opatrně překlopíme na dort, korpus popřípadě okrojíme dle velikosti polokoule. Mandle opražíme nasucho na pánvi do zlatova a necháme vychladnout. Okraj korpusu potřeme krémem  a dozdobíme mandlovými lupínky.

 

Tisk receptu