Mandlový dort

Ingredience: 5 žloutků, 15 dkg cukru, 1/2 pomeranče, vanilku, 1 polévkovou lžící rumu, 10 dkg umletých loupaných mandlí, 8 dkg bramborové moučky, 3 dkg mouky pšeničné, prášek do pečiva, 5-7 bílků

Postup: dobře utřeme 5 žloutků, 15 dkg cukru s ostrouhanou kůrou z 1/2 pomeranče, trochou utlučené vanilky a s 1 polévkovou lžící rumu. Připravíme si směs 10 dkg umletých loupaných mandlí, 8 dkg bramborové moučky Solamyl, 3 dkg mouky pšeničné a na špičku nože prášku do pečiva. Tuto směs dobře promísíme. Ušleháme z 5 až 7 bílků tuhý sníh, načež vše do těsta zlehka zamícháme. Těsto vlijeme do dortové formy vymaštěné máslem a vysypané hrubou moukou a zvolna pečeme. Po vychladnutí plníme kávovou nádivkou, kterou též pomažeme povrch, načež posypeme celý dort strouhanými ořechy. Dílky zdobíme čepičkou z nádivky a půlkami ořechů.


 

Tisk receptu