Zasněžený dort

Ingredience

 

Na těsto: 2 vejce, 2-3 polévkové lžíce horké vody, 100g cukr moučka, 1 vanilkový cukr, 75 g polohrubé mouky, 50 g škrobu Solamyl, 1 lžička kypřícího prášku

 

Na krém: 1 1/2 vanilkové pudingy, 75 g cukru krupice, 500 ml mléka, 250 g polotučného tvarohu, 150 g strouhaného kokosu, 2 polévkové lžíce meruňkové marmelády

 

Na ozdobu: 1 plechovka meruněk, 100 g půlených koktejlových třešní (zavařených), strouhaný kokos

 

Postup: těsto vyšleháme pomocí el. Šlehače při nejvyšší rychlosti asi 1 minutu vejce s vodou do pěny. Přisypeme oba a šleháme ještě cca 2 minuty. Mouku smícháme se Solamylem a práškem do pečiva a pomalu za stálého šlehání na nejnižší stupeň přisypáváme směs do vaječného krému. Těstem naplníme dortovou formu s vymaštěným dnem a vyloženou pečícím papírem. Formu ihned vložíme do předehřáté trouby (elektrická trouba 180-200•C, plynová trouba stupeň 3-3) pečme cca 20-25 minut. Korpus vyklopíme na kuchyňskou mřížku pokrytou papírem na pečení a necháme vychladnout.

 

Na krém: připravíme z pudingového prášku, cukru a mléka puding. Vmícháme máslo a za občasného promíchání necháme puding vychladnout. Do vychladlého pudingu vmícháme tvaroh a kokos.

Piškotový korpus potřeme meruňkovou marmeládou. Meruňky necháme okapat a několik si jich odložíme stranou na ozdobu. Do každého důlku v meruňce vložíme polovinu třešně a řeznou plochou dolů je stejnoměrně poklademe na piškot a potřeme vanilkovo-kokosovým krémem. Povrch dortu posypeme kokosem. Zbylé meruňky obalíme v kokosových hoblinách (sekaných pistáciích) a dort ozdobíme

 

Tisk receptu