Guláš s kuřecích stehen a hráškem

Ingredience: 4 kuřecí stehýnka, sůl, 4 dkg slaniny, 2 lžíce oleje, 2 cibule, mletá paprika, 1 lžička hladké mouky, 1 dl smetany, 2 lžíce kečupu nebo rajčatového protlaku, 30 dkg čerstvého, zmrazeného nebo sterilizovaného hrášku, 1 lžíce mouky

Postup: slaninu rozškvaříme s olejem a zpěníme na ní nakrájenou cibuli. Pak vložíme pokrájená a vykostěná kuřecí stehna, osolíme, osmahneme, přidáme papriku, podlijeme a dusíme. Když je maso měkké tak vložíme hrášek a necháme podusit do měkka. Sterilizovaný necháme jen prohřát. Nakonec dochutíme kečupem nebo protlakem, rozmícháme, zjemníme smetanou rozmíchanou s moukou a necháme provařit. Pokrm podáváme s knedlíkem, těstovinou nebo rýží.

Tisk receptu