Jemné kuře s těstovinami

Ingredience: 40 dkg těstovin (motýlci, spirálky), 20 dkg kuřecích prsou, 20 dkg rajčat, 10 dkg zelených oliv, 2 střední cibule, 5 stroučků česneku, 10 dkg pórku, 30 dkg kečupu, Vegeta, sladká paprika, mletá skořice, olivový olej, 20 dkg parmazánu.

Postup: kuřecí prsa nakrájíme na drobné kostky, osolíme, okořeníme Vegetou a sladkou paprikou. Vložíme do misky, kterou lze pevně uzavřít, nakrájíme nadrobno česnek a zamícháme do masa. Zalijeme olejem tak, aby bylo maso ponořené a necháme 24 hodin marinovat. Na rozpálenou pánev dáme jemně pokrájené cibule. Přidáme maso a zprudka opečeme. Ztlumíme a vložíme drobně nasekaná rajčata. Přikryjeme pokličkou a necháme dusit. Podle potřeby podlijeme. Jakmile rajčata změknou přidáme kečup, nasekaný pórek a na kolečka nakrájené olivy. Přidáme malé množství skořice. Podáváme s vařenými těstovinami a důkladně zasypeme strouhaným parmazánem.

Tisk receptu