Krůtí medailónky na pomerančích

Ingredience: 500 g krůtích prsou, 1 pomeranč, 250 ml drůbežího vývaru, 4 lžíce pomerančové marmelády, škrobová moučka, zázvor, badyán, sůl, pepř

Postup: krůtí prsa nakrájíme na tenké plátky, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme ve škrobové moučce. Na větší pánvi rozehřejeme olej, vložíme krůtí maso a z obou stran opečeme. Přidáme na malé proužky nakrájený zázvor, pomerančovou marmeládu, na kolečka naporcovaný pomeranč a badyán. Vše zvolna dusíme za průběžného podlévání drůbežím vývarem. Hotové krůtí medailónky podáváme nejlépe s divokou rýží přelité pomerančovou omáčkou. Ozdobíme čerstvými bylinkami.

Tisk receptu