Kuře de la Vera

Ingredience: 2 kuřecí stehna, 150 ml rýže, 275 ml suchého bílého vína, 1 pikantní klobása,1 střední cibule, 1 stroužek česneku, 6 třešňových rajčátek, 1 červená a 1 žlutá paprika, paprika uzená sladká, černé olivy vypeckované, sůl a pepř na dochucení olej

Postup: kuřecí stehna lehce osolená a opepřená potřeme uzenou paprikou a osmažíme dozlatova na lžičce oleje z obou stran. Pak vyndáme na talíř. Do pánve dáme nakrájenou cibuli, klobásu a česnek (ten na velmi tenké plátky). Smažíme až se nám okraje cibule vybarví. Zamícháme dovnitř rýži, zalijeme 275 ml bílého vína a přidáme na proužky nakrájené papriky, rajčátka a lžíci pokrájených černých oliv. Dochutíme uzenou paprikou a solí a ještě promícháme. Stehna vrátíme do pánve, přikryjeme a dusíme bez míchání 30 – 35 minut.

Příloha: zeleninový salát

Tisk receptu