Kuře Kung pao

Ingredience: 20 dkg kuřecích prsíček, 1/4 lžičky soli, polovinu bílku z jednoho vejce, 1 zelená paprika, 4 lžíce oleje, 1 cibulka, pár tenkých plátků zázvoru, 4 sušené chilli papričky, 1 lžička rýžového vína, nebo suchého sherry, malý sáček arašídů.

Postup: maso nakrájíme na kousky, dáme do mísy a smícháme se solí a bílkem. Zelenou papriku pokrájíme na kostičky. Ve woku rozehřejeme olej a maso chvíli smažíme. Vyjmeme ho na talíř, a na pánvi smažíme cibulku, zázvor, chilli papričky ze kterých jsme odstranili jadýrka a pokrájeli na drobno. To jen asi 1 minutu. Přidáme maso, zakápneme vínem a vše dobře promícháme a podusíme zase asi jen 1 minutu. Nakonec přidáme oříšky. Podáváme s rýží.

Tisk receptu