Kuře na houbách po čínsku

Ingredience: 1 kuře, 20 dkg čerstvých hub, cibule, 4 dkg másla, 10 dkg oleje, 2 dkg škrobové moučky, 4 dkg sójové omáčky, špetka mletého zázvoru, 1 lžíce bílého vína

Postup: kuře vykostíme, maso nakrájíme na menší kousky a vložíme je asi na 2 hodiny do směsi připravené ze sojové omáčky, vína a zázvoru. Na oleji krátce osmažíme drobně pokrájenou cibulku, přidáme  očištěné a na plátky pokrájené houby a dusíme do měkka. na pánvi rozpálíme  olej. Dílky kuřete vyjmeme z nálevu a poprášíme  škrobovou moučkou a vložíme do rozpáleného oleje. Smažíme za neustálého míchání. Asi za 4 - 5 minut vmícháme nálev, v němž se kuře marinovalo. Nakonec přidáme houby podušené na cibulce. Podáváme s rýží.

Tisk receptu