Kuře na houbách v alobalu

Ingredience: 1 kuře, 6 dkg másla, 4 plátky slaniny, 1 větší cibule, 20 dkg hub, 1 lžička papriky, sůl

 

Postup: očištěné kuře rozdělíme na čtyři porce, osolíme a potřeme paprikou rozpuštěnou ve dvou lžících másla. Každou porci položíme na plát alobalu, přidáme na nudličky nakrájenou slaninu, několik prstenců cibule, na plátky nakrájené oprané houby, poklademe kousíčky másla a alobal pevně uzavřeme, aby šťáva nemohla vytéct. Porce v alobalu vložíme na pekáček nebo na plech a ve středně vyhřáté troubě pečeme asi 1 hodinu. Při podávání rozřízneme alobal tak aby šťáva nevytekla. Podáváme s vařenými brambory a zeleninovým salátem.

 

Tisk receptu