Kuře na zázvoru

Ingredience na 4 porce: 600 g (4 porce) kuřecích prsou, 4 kolečka kompotovaného ananasu, 1 střední cibule, 2 stroužky česneku, 1 lžíce krystalového cukru, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce kečupu, 1 lžíce oleje, 1 lžička soli, 0,5 lžičky mletého pepře, 0,5 lžičky mletého zázvoru

 

Postup: kuřecí prsa opláchneme a velice jemně (pěstí ) naklepeme. V misce smícháme 1 na jemno nakrájenou cibuli s 2 stroužky prolisovaného česneku. Přidáme 1 lžíci krystalového cukru, 1 lžíci citrónové šťávy, 1 lžíci kečupu, 1 lžíci oleje, 1 lžičku soli, 1/2 lžičky jemně mletého černého (nebo barevného) pepře a 1/2 lžičky mletého zázvoru. Za studena promícháme a uvedenou směsí potřeme ze všech stran kuře. Vložíme do pekáče (volíme takový pekáč, aby bylo přikryté dno), na každou porci položíme kolečko ananasu a mírně podlijeme vodou (cca 50 ml). Pečeme odkryté v předehřáté troubě (200 °C) asi 30 minut + 5 minut zapékáme při 250 °C (dle potřeby podléváme vodou). Podáváme s rýží uvařenou s 1,5 lžičkou směsi koření "Paella", hojně omaštěnou rozpuštěným máslem a smíchanou na kostičky s nakrájeným sýrem a sterilovaným hráškem (nebo kukuřicí či sojovými klíčky).

 

Příloha: rýže pro 4 osoby, 1,5 lžičky směsi koření "Paella", 2 (i více) lžic rozpuštěného másla, 100 g tvrdého sýra (Madeland), sterilovaný hrášek

 

Tisk receptu