Kuřecí prsíčka plněná fáší

Ingredience: dvoje mražená kuřecí prsíčka, 20 dkg vepřové kýty, 1 žemle, půl šálku mléka, 1 vejce, 2 lžíce hladké mouky, několik snítek petrželové natě, 1 cibule, 1 lžíce másla, špetka muškátového květu, špetka pepře, olej, sůl

 

Postup: kuřecí prsíčka necháme zvolna rozmrznout a rozklepeme je paličkou na plátek. Vepřovou kýtu semeleme na jemno společně s žemlí namočenou v mléce. Do fáše přidáme vejce, osolíme, okořeníme květem, pepřem a drobně sekanou zelenou petrželkou. Fáš promícháme a rozetřeme na jednotlivá prsíčka. Pak zabalíme, upevníme párátky a na povrchu osolíme a poprášíme hladkou moukou. Vložíme do horkého oleje a opečeme ze všech stran, vyjmeme ven a do oleje přidáme nadrobno krájenou cibuli, usmažíme je dozlatova a zalijeme částí vody. Do tohoto základu vložíme kuřecí závitky a pečeme v troubě do měkka.  Plněné porce vyjmeme, základ vydusíme na vydusíme  na tuk, přidáme hladkou mouku, po zasmahnutí zalijeme vodou nebo vývarem a povaříme na šťávu a nakonec zjemníme máslem. Plněná kuřecí prsíčka vložíme zpět do šťávy a ještě chvíli v troubě podusíme.

 

Tisk receptu