Kuřecí roláda

Ingredience: 1 kuře, sůl, 1/2 kostky másla, 2 lžíce hořčice, 8 plátků šunkového salámu, 1 párek nebo klobása, voda na podlití.

 

Náplň: 4 vejce, 1 lžíce másla, sůl,pepř, 1 lžíce nasekané petrželky, 1 kapie, 1 cibule, 2 sterilované okurky

 

Postup: kuře nařízneme na hřbetu a maso opatrně odřezáváme od kosti. Stehna na straně nakrojíme, abychom mohli vyjmout stehenní kost. Křídla oddělíme od trupu. Maso opatrně odřezáváme i s kůží od kostry kuřete a dbáme, abychom kůži neprořízli. Plát masa zlehka naklepeme, osolíme potřeme hořčicí a poklademe plátky salámu. Na salám navršíme náplň, doprostřed položíme párek nebo klobásu a maso svineme. Roládu ovineme režnou nití a na rozehřátém másle upečeme doměkka. Během pečení podléváme vodou a přeléváme vypečenou šťávou. Z upečené rolády odstraníme nit a maso nakrájíme na silnější plátky.

 

Příprava náplně: Vejce umícháme na másle tak, aby zůstala řidší. Vaječnou směs osolíme, opepříme a vmícháme do ní nakrájenou kapii, okurky, hrubě nasekanou cibuli a petrželku.

 

Tisk receptu