Míšenina ze zbytků drůbeže

Ingredience: 1/4 kg drůbežího masa, 5 dkg másla, 3 dkg hladké mouky, 1/8 l mléka, sůl, 15 dkg těstovin, zelená petržel, 5 dkg sýra, 1 citrón

 

Postup: zbytky pečené drůbeže vykostíme a jemně usekáme nebo umeleme. Využijeme i kůži, maso z krčků i drůbků. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem a uvaříme na hustý bešamel. Těstoviny uvaříme ve slané vodě doměkka. Do omáčky vmícháme mleté maso, vařené těstoviny, ochutíme solí, sekanou zelenou petrželí, trochu strouhané citrónové kůry Šťávy. Malé ohnivzdorné misky vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a naplníme míšeninou. Navrch posypeme strouhaným sýrem a zapečeme asi 20 min.

Příloha: podáváme se slaným rohlíkem

 

Tisk receptu