Pálivé kuřecí kousíčky

Ingredience: 4 porce kuřecích prsíček, 4 lžíce oleje, drobně nakrájený pórek na ozdobení

Marináda: 1 lžíce oleje, 1 lžíce citrónové šťávy, mletá sladká a pálivá paprika, chilli koření, worcestrová omáčka, tabasco, sůl.

 

Příprava marinády: olej, citrónovou šťávu, koření, sůl umícháme a zakápneme worcestrovou omáčkou a tabascem.

 

Postup: kuřecí maso pokrájíme na malé kousky a vložíme do nádoby s připravenou marinádou. Dobře promícháme a uložíme alespoň na 2 hodiny do chladna odpočinou. Maso vložíme do rozehřátého oleje a za stálého míchání zvolna opékáme. Měkké maso rozdělíme na porce posypeme pokrájeným pórkem a podáváme s hranolky nebo dušenou rýží a s kompotem nebo salátem.

 

Tisk receptu