Plzeňské kuře

Ingredience: 1 kuře, 1 lžíce hladké mouky, 1 cibule, půl sklenky plzeňského piva, hrst hrozinek, 2 bobkové listy, pepř, sůl, olej

 

Postup: očištěné a opláchnuté kuře rozdělíme na 4 porce, osolíme a opepříme. na kastrole osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku dozlatova, přidáme porce kuřete a v základu je po obou stranách  opečeme. Mírně podlijeme vodou, přidáme 2 bobkové listy, vložíme do rozehřáté trouby a za občasného podlévání a obracení upečeme dozlatova. Měkké kuře vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a zasmahneme, zalijeme vodou a plzeňským pivem a promícháme. Šťávu provaříme, bobkové listy vyjmeme a přidáme namočené rozinky a necháme je prohřát. Porce kuřete podáváme přelité šťávou s cibulí a rozinkami. Vhodnou přílohou je žampiónová rýže nebo bramborová kaše.

 

Tisk receptu