Biftek na zeleném pepři

Ingredience: 3/4 kg svíčkové, šlehačku, sterilizovaný zelený pepř, pepř mletý, sůl, worcesterovou omáčku, na přílohu asi 60 dkg brambor, 4 vejce, 1 kapii, 10dkg sýra, 5 dkg másla, 1 smetanu na šlehání, 1 dl mléka, zelenou petrželku a sůl.

 

Postup: plátky svíčkové jemně naklepeme, osolíme a zakápneme worcesterovou omáčkou a olejem - vetřeme do masa a necháme chvíli v lednici uležet. Oloupeme brambory a na opravdu jemné kousky nasekáme kapii a petrželku, toto promícháme a naskládáme na plátky másla do pekáčku. Zakryjeme plátkem alobalu a dáme do trouby na 25 minut zapéci. Potom zalijeme směsí ze 4 vajec, šlehačky, mléka,nastrouhaného sýra a soli. Dopékáme ještě 40 až 50 minut. Naložené maso prudce osmažíme na oleji asi 4 minuty po každé straně. Odložíme stranou. Do výpečku přidáme pár kapek worcesteru, šlehačku, lžičku nebo dvě sterilizovaného pepře a na prudkém ohni za stálého míchání necháme zhoustnout. Touto omáčkou biftek přelijeme a podáváme se zapečenými brambory a čerstvou zeleninou.

Tisk receptu