Boloňské špagety

Ingredience: 1/2 kg mletého hovězího masa, 1/4 hrnku najemno nakrájené petrželky, 2 lžíce olivového oleje, 2 prolisované stroučky česneku, 1 velká nakrájená cibule, 1 nakrájená mrkev, 1 nakrájený řapík celeru, 0,5 l hovězího vývaru, 1 1/2 hrnku červeného vína, 85 dkg konzervovaných rajčat, 1 lžička cukru, sůl, pepř, 1/2 kg špaget, 2 lžíce najemno nastrouhaného parmazánu

Postup: petrželku nakrájíme najemno. Rozehřejeme olej a česnek, cibuli, mrkev a celer na něm zvolna 5 minut za stálého míchání opékáme. Zvýšíme teplotu a vmícháme mleté maso. Za stálého míchání je osmahneme dohněda, pečlivě vidličkou rozmačkáme případné hrudky. Přidáme vývar, víno, rajčata cukr a petrželku. Směs uvedeme do varu snížíme teplotu a bez pokličky zvolna vaříme za občasného míchání zhruba 1 1/2 hodiny. Potom směs dochutíme. Mezitím uvaříme špagety. Podáváme přelité omáčkou a posypané strouhaným sýrem.

 

Tisk receptu