Hortobáďské hovězí plátky

Ingredience: 4 hovězí plátky, 3 lžíce oleje, 4 lžíce hladké mouky, stroužek česneku, lžíci mleté sladké papriky, cibuli, lžíci rajčat. protlaku, 2 zelené papriky, 3 rajčata, majoránku, kmín, sůl.

Postup: plátky na okrajích nařízneme, naklepeme a osolené obalíme v mouce. V pánvi rozehřejeme olej, plátky po obou stranách prudce opečeme, vyjmeme je a dáme stranou. Na oleji v pánvi zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme mletou papriku, kmín, majoránku, krátce zamícháme. Přidáme protlak, krátce osmahneme, podlijeme a přidáme maso. Dusíme zvolna pod pokličkou, mírně podléváme. K masu přidáme na nudličky nakrájené papriky a spařená, oloupaná a rozkrájená rajčata.

 

Tisk receptu