Hovězí guláš po Mexicku

Ingredience: 400 g hovězí kližky nebo plece, 100 g cibule, 40 g sádla, 100 g sterilovaného hrášku, 60 g tvrdého sýra, 40 g hladké mouky, 1 lžíce rajčatového protlaku, mletý pepř, sůl

 

Postup: omyté maso osušíme utěrkou a rozkrájíme na stejně velké kousky. Vložíme do kastrolu se zahřátým sádlem a po všech stranách osmahneme. Přisypeme sekanou cibuli a osmažíme do růžova. Posolíme, popepříme, podlijeme šálkem horké vody nebo vývaru z kostí a přiklopené pokličkou dusíme. Občas masem zamícháme a podle potřeby mírně podlijeme. Když je maso poloměkké, přidáme rajčatový protlak a mouku rozmíchanou v troše vody. Za častého míchání dodusíme maso do měkka. Do hotového guláše přidáme okapaný sterilovaný hrášek a necháme prohřát. Na talíři posypeme každou porci guláše strouhaným tvrdým sýrem. Podáváme s vařenými brambory sypanými sekanou petrželkou nebo s dušenou rýží.

 

Tisk receptu