Hovězí masová směs v bramboráku

Ingredience: 400 g mleté hovězí, 2 ks cibule, podle potřeby olej, trochu sladké papriky, 80 g salám, 1 ks zelené papriky, 3 lžíce kečupu, špetku soli, špetku pepře, 600 g oloupané brambory, 140 g hl. mouky, 7 cl polotučného mléka, 1 vejce, česnek podle chuti, trochu majoránky.

 

Postup: jednu cibuli drobně nakrájíme, zpěníme na oleji, přidáme mleté maso a za stálého míchání je opečeme. Posypeme je mletou paprikou, podlijeme trochou vody a dusíme asi čtvrt hodiny, až se téměř všechna voda odpaří. Přidáme papriku nakrájenou na nudličky, kečup, sůl, pepř a krátce podusíme. Pak vmícháme salám nakrájený na nudličky, drobně nakrájenou cibuli (tu druhou) a dusíme ještě 2 minuty. Horkou směsí naplníme čerstvě připravené bramboráky, přeložíme je v půli a podáváme.

 

Příprava bramboráků: brambory jemně nastrouháme, necháme chvíli ustát, pak tekutinu slijeme, přidáme rozetřený česnek, mouku, mléko, vejce, majoránku, pepř a sůl a na oleji usmažíme po obou stranách tenké bramboráky.

 

 

Tisk receptu