Hovězí roláda

Ingredience:  750 g zadní hovězího masa, sůl, pepř, 80 g slaniny, 120 g mrkve, celeru a cibule, 2 vejce, 70 g rostl. tuku, 4 dl vývaru, 30 g hladké mouky a rajčat. protlaku.

Postup: z masa nakrájíme větší plát, hodně rozklepeme, osolíme, opepříme. Na pánvi rozpustíme nakrájenou slaninu, vložíme na kostičky nakrájenou mrkev a celer, podusíme, zalijeme rozšlehanými vejci se solí a necháme mírně ztuhnout. Směsí plníme plát masa, zatočíme a svážeme nití. Na tuku osmahneme cibuli, přidáme roládu, ze všech stran opečeme, zalijeme částí vývaru a dusíme doměkka (obracíme). Maso vyjmeme, šťávu vydusíme, zaprášíme moukou, orestujeme, přidáme vývar a protlak a provaříme.

 

 

 

Tisk receptu