Plněná roštěná

Ingredience: 4 roštěnky, 4 lžíce oleje, 100 g žampionů, 100 g rýže, sůl, pepř, 1 zelený paprikový lusk, 1 velké rajče, 1 lžíce mleté sladké papriky, 1 vejce, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 1 lžička hladké mouky, majoránka

 

Postup: roštěnka se podává bez přílohy. Na dvou lžících oleje udusíme osolené nahrubo nakrájené houby se vším kořením. Přidáme rýži, zalijeme vodou a dusíme, až rýže změkne. Hotovou náplň dáme vychladnout. Roštěnky na okrajích nařízneme, tence rozklepeme, osolíme a opepříme. Naplníme je připravenou směsí, do které jsme vmíchali syrové vejce. Maso svineme a spíchneme kuchyňskou jehlou.  Na zbytku oleje osmažíme dorůžova cibuli, tyto velké závitky na ní opečeme, mírně podlijeme a dusíme asi 45 minut. Podléváme pouze, když se tuk odděluje od šťávy. Měkké závitky přeložíme na nahřáté talíře. Do šťávy přidáme nadrobno nakrájené očištěné paprikové lusky a oloupané rajče, podlijeme několika lžícemi vody rozmíchané s moukou a povaříme zvolna 10 minut. Závitky prohřejeme před podáváním ve šťávě.

 

Tisk receptu