Rajská podle mamči

Ingredience: hovězí maso, 1 cibule, 30 g celeru, 20 g petržele, 30 g mrkve, sůl, pepř, tymián, bobkový list, nové koření, cukr, olej, 200 g rajského protlaku, citrón

 

Postup: nadrobno nakrájíme cibuli, celer, petržel, mrkev. Do kastrolu dáme olej, cibulku a zeleninu osmažíme přidáme hovězí maso, sůl, pepř, ostatní koření a rajský protlak, podle potřeby osladíme, zakapeme citrónem a zalijeme vodou a vaříme za občasného míchání na mírném ohni, když je maso uvařené vyjmeme jej z omáčky kterou zahustíme a ještě povaříme až krémovitě zhoustne. Potom ji propasírujeme a podáváme.

 

Příloha: houskové knedlíky, rýže, těstoviny

 

Tip: koření můžete dát do čajítka

 

Tisk receptu