Roštěnky s pepřovou omáčkou

Ingredience: 4 hovězí roštěnky, 1,5 l řepkového oleje, petrželku, 250 g mražených hranolků, 150 g anglické slaniny, hrubě mletý pepř, 40 g másla, sůl, 200 ml hovězího vývaru, 200 g sladké smetany, lžička ostré hořčice, lžičku naloženého zel. pepře.

Postup: petrželovým stonkem svážeme vždy 6 pomfritů, obalíme slaninou a spíchneme párátkem. Zbytek petrželky nasekáme. Do roštěnek vetřeme pepř, prudce je opečeme na pánvi a dopékáme po každé straně 4 min. Současně fritujeme pomfrity v řepkovém oleji. Roštěnky vyjmeme, šťávu zředíme vývarem, procedíme, přidáme smetanu, povaříme, dochutíme solí, hořčicí a přidáme pepř a petrželku. Podáváme s balíčky hranolek a pepřovou omáčkou.

 

Tisk receptu