Španělské ptáčky

Ingredience: 600 g hovězího zadního masa, špetka soli, špek,1 lžička plnotučné hořčice, špetka pepře, 200 g měkkého salámu, 2 sterilované okurky, 2 vejce, citrónová šťáva, lžíce hladké mouky , 3 lžíce rostlinného oleje, 3 lžíce másla, 1 cibule

 

Postup: hovězí plátky lehce naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, poklademe na nudličky nakrájeným salámem, podélně rozkrojenými, natvrdo uvařenými vejci, nudličkami okurky, nudličkami špeku svineme, spíchneme jehlami na závitky (pokud nemáme postačí bílá nit) a poprášíme hladkou moukou. Tuk vložíme do kastrolu, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, osmahneme, přidáme připravené ptáčky, které po všech stranách opečeme. Pak maso podlijeme, přikryjeme poklicí a dusíme doměkka. Podle potřeby poléváme vypečenou šťávou a podléváme horkou vodou. Hotovou šťávu ochutíme citrónovou šťávou.

 

Příloha: rýže nebo knedlík

 

Tisk receptu