Trampský guláš

Ingredience: 600 g zadní hovězí, 2 lžičky sladké papriky, 150 g klobásy, 1 ks cibule, pepř, 1 lžička soli, 400 g brambory, 200 g houby, tuk

 

Postup: cibuli nakrájíme na drobné kostičky a osmažíme na oleji dozlatova. Přidáme na kostky nakrájené hovězí maso a zprudka je i s cibulí po dobu asi 2-4 minut opékáme za stálého míchání. Posolíme, zasypeme sladkou paprikou, zalijeme vřelou vodou a dusíme zhruba 40 minut (v papiňáku o 10 - 15 minut déle). Přidáme houby, klobásu nakrájenou na kolečka a syrové brambory nakrájené na menší kostky. Vše spolu dusíme do změknutí brambor. Správný trampský guláš nezahušťujeme.

 

Tisk receptu