Valašský guláš

Ingredience: 60 dkg předního hovězího masa, sůl, mletý pepř, 5 lžic oleje, 2 cibule, 1 lžička sladké mleté papriky, několik kuliček pepře, 2 kuličky nového koření, kmín, 1/2 bobkového listu,  majoránka, 4 stroučky česneku, 2 lžíce hladké mouky, 7 dl vývaru, 8 dkg slaniny, 20 dkg kysaného zelí, 12 dkg žampiónů

 

Postup: hovězí maso nakrájené na kostky osolíme, opepříme, na oleji osmažíme dozlatova drobně nakrájenou cibuli, přidáme maso, osmažíme je, doplníme lžičkou mleté sladké  papriky, celým pepřem, novým kořením, přidáme kmín, bobkový list, utřený česnek a vše vydusíme do tuku. Potom zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zalijeme vývarem a dusíme. Ke konci dušení přidáme majoránku a šťávu dochutíme. Kysané zelí a na kousky nakrájené žampióny podusíme na slanině a vložíme do hotového guláše.

 

Příloha: podáváme s houskou.

 

 

Tisk receptu