Játrová omáčka 3

Ingredience: 100g sádla, 100g cibule, 120g hladké mouky, 150g vepřových jater, 1 l vývaru, sůl, mletý pepř, drcený kmín.

 

Postup: na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli s drceným kmínem a osmahneme ji do zlatova. Přidáme mouku, zpěníme a zalijeme prochladlým vývarem. Dobře rozšleháme a necháme mírně provařit asi hodinu. Provařenou omáčku přecedíme. Játra jemně umeleme a rozmícháme s trochou vývaru. Takto upravená vlijeme do procezené omáčky, dochutíme solí, mletým pepřem a případně Vegetou a. krátce povaříme. Omáčku můžeme použít k vařenému vepřovému nebo hovězímu masu. Lze použít samostatně s vařenými brambory nebo houskovými knedlíky.

 

 Tisk receptu