Barevný tutti - frutti koláč

sypaný mandlemi

 

Ingredience: 7g sušeného droždí, 425g polohrubé mouky, špetku osli, 80g cukru, 1 vejce, kůra z 1 citronu, 100g másla, 250ml mléka, 850ml kompotu (ovocný koktejl), 425ml třešňového kompotu, 425 ml višňového kompotu, tuk na plech, 40g mandlových lupínků

 

Postup: droždí, mouku, sůl, 50g cukru, vejce a kůru smícháme. Asi 50g tuku rozpustíme, přidáme mléko a přilijeme k moučné směsi a vypracujeme hladké těsto. Zakryjeme a necháme na teplém místě asi 45 minut kynout. Kompoty necháme okapat, třešně a višně odpeckujeme. Kynuté těsto vyválíme na vymazaném plechu a necháme kynout dalších 15 minut. Těsto poklademe ovocem, posypeme zbylým cukrem a mandlemi. Zbylý tuk nakrájíme na vločky a rozložíme na koláč. Pečeme v předehřáté troubě (200) 20-25 minut.

 

Tisk receptu