Jemný koláč s ovocem

Ingredience: 4 žloutky, 120 g cukru, 70 g tuku, 170 g polohrubé mouky, 1 balíček prášku do pečiva, 100 ml. smetany, 1 lžíci rumu, 50 g rozinek, 4 bílky, 50 g mandlí

 

Postup: v míse utřeme 4 žloutky, 120 g cukru a 70 g tuku do pěny. Přisypeme 170 g polohrubé mouky, 1 balíček prášku do pečiva. Přidáme 100 ml. smetany, 1 lžíci rumu a 50 g rozinek. Ze 4 bílků ušleháme tuhý sníh, který opatrně vmícháme do směsi. Opatrně vypracujeme jemné těsto, kterým plníme máslem a strouhankou vysypanou koláčovou formu nebo plech. Pokládáme kousky sezónního ovoce, posypeme 50 g mandlí a upečeme.

 

Tisk receptu