Králík 6 vůní

Ingredience: 1 králík, 200 g slaniny, 100 g sušených hub, 2 cibule, 4 stroužky česneku, estragon nebo tymián, zázvor, 1 lžička másla, 1/2 kostky MAGGI Karpatského bujónu.

Postup: králíka osolíme a posypeme zázvorem. Slaninu nakrájíme na kostičky, lehce ji necháme v pekáči rozškvařit a na ni vložíme králíka. Přiklopíme pekáčem a pečeme v rozpálené troubě. Teplotu snížíme, když se začne připalovat, podlijeme ho namočenými sušenými houbami, které jsme předtím povařily ve vývaru z MAGGI Karpatského bujónu. Až bude nutné další podlití učiníme tak bílým vínem. Po hodině přidáme několik malých na čtvrtky pokrájených cibulek a několik stroužků česneku. Když je králík červený, přidáme estragon a lžičku másla.

Příloha: bramborový knedlík, přelitý necezenou omáčkou.

 

Tisk receptu