Králík na česneku

Ingredience: 1 králík, 250g másla nebo rostlinného tuku, 1 větší cibule, 2dl kečupu, 4 stroužky česneku, 1 lžička papriky, 1 lžíce octa, lžíce cukru, lžíce soli, 3 lžičky sojové omáčky

Postup: králíka očistíme, omyjeme, naporcujeme a vložíme do pekáčku. V kastrůlku rozpustíme máslo, vsypeme hrubě nakrájenou cibuli, orestujeme, přidáme kečup, prolisovaný česnek se solí, mletou papriku, ocet, cukr, sojovou omáčku a vše promícháme. Touto marinádou potřeme králíka a necháme v chladnu do druhého dne uležet. Králíka mírně podlijeme vodou, přikryjeme poklicí a vložíme do vyhřáté trouby. Při teplotě 180-200 °C upečeme za občasného podlévání doměkka. Ke konci pečení pekáček odkryjeme, aby maso dostalo zlatavou barvu.

Tisk receptu