Králík na zakysané smetaně

Ingredience:  stehna a hřbet, 2 mrkve, 2 cibule, 1 petržel, 2 plátky celeru, nové koření, celý pepř, bobkový list, sůl, zakysaná smetana, kostka masoxu, citrónová šťáva, olej, sladkokyselé okurky
 
Postup: na rozehřátém oleji opečeme kolečka cibule a zeleniny. Přidáme koření a ještě smažíme. Vložíme králíka, zalijeme vodou, uvedeme do varu a doplníme masox a sůl. Dusíme doměkka. Maso vyjmeme a vykostíme. Do šťávy přidáme 1,5 lžíce hladké mouky rozmíchané ve studené vodě a smetaně. Zavaříme, dochutíme citrónem, vložíme maso a necháme prohřát. Na talíři doplníme na kostičky nakrájenou okurkou.

 

Tisk receptu