Medové perníčky

Ingredience: 850 g žitné celozrnné mouky, 4 vejce, 4 velké lžíce květového medu, 350 g třtinového cukru, 1 perníkové koření, špetka citrónové kůry, 50 g sádla, 1 lžíce jedlé sody nebo prášku do pečiva

Postup: v míse smícháme celozrnnou mouku, vejce, třtinový cukr, perníkové koření, změklé sádlo, sodu nebo prášek do pečiva a přimícháme med. Pokud je hustý, krátce jej nahřejeme ve vodní lázni. Vše dobře promícháme a vypracujeme v hladké těsto. Pokud je těsto příliš řídké, přidáme ještě špetku mouky. Těsto necháme odpočinout. Potom vyválíme na 3 - 4 mm silný plát a formičkami vypichujeme různé tvary. Ty naskládáme na vymaštěný plech a upečeme ve středně vyhřáté troubě.

 

Tisk receptu