Karbanátky s kapustou
Ingredience: 200 vepřové plece, 400 g kapusty, 60 g cibule, 2 - 3 stroužky česneku, 1 - 2 vejce, 1 dl mléka, 1 žemle, mletý pepř, sůl, 100 g oleje nebo ztuženého tuku na smažení
Postup: kapustu zbavenou špatných listů rozkrojíme na čtvrtky a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Potom scedíme, rozkrájíme na menší kousky a spolu s pokrájeným vepřovým masem, cibulí, česnekem a žemlí předem namočenou v mléce a vymačkanou umeleme na masovém strojku. Přidáme vejce, majoránku, špetku mletého pepře, soli a podle potřeby trochu strouhanky. Z dobře promíchané směsi tvoříme placičky, namáčíme je v rozšlehaném vejci a obalujeme ve strouhance. Vkládáme do pánve s rozpáleným olejem nebo ztuženým tukem a smažíme po obou stranách do červena. Podáváme s vařenými bramborami nebo bramborovou kaší. Vhodně doplníme zeleninovým salátem.