Masové kuličky kořeněné

Ingredience: 350 g jemně mletého masa, 1 – 2 cibule, lžička zázvoru, špetka skořice, špetka koriandru, 1 lžíce sójové omáčky, po lžíci smetany a vody, lžíce drobně pokrájených bambusových výhonků (nebo celeru, zeli, špenátu), lžíce desertního vína, špetka pálivé papriky, ½ lžičky glutasolu, lžíce máčené škrobové moučky, sůl, olej, pepř.

 

Postup: mleté maso promícháme důkladně s jemně nakrájenou cibulí, mletým zázvorem, koriandrem, skořicí, sójovou omáčkou, smetanou, vodou, drobně usekanou zeleninou, vínem, pálivou paprikou, glutasolem a škrobovou moučkou. Podle potřeby dosolíme. Dobře prohněteme. Pak tvarujeme drobné kuličky o průměru asi 20 mm, lehce obalíme ve škrobové moučce a usmažíme v rozehřátém oleji dozlatova ze všech stran. Uložíme na mísu vyloženou listy hlávkového salátu a podáváme se sójovou omáčkou, nebo se směsí pepře a soli, do které se kuličky při jídle namáčejí.

 

Příloha: pokrm může být podáván jako předkrm, nebo k vínu, nebo doplněný rýží a salátem jako hlavní chod.

 

 

Tisk receptu