Muffiny Americké

Ingredience: 350 g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, špetka soli, 2 vejce, 80 – 100 g cukru krupice (i krystal), 240 ml mléka, 100 g rozpuštěného a vychladlého másla, ovoce

 

Postup: formu na muffiny vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Mouku přesejeme, přidáme sůl a prášek do pečiva, promícháme. Rozmixujeme cukr a vajíčka, přidáme máslo, rozmixujeme, přidáme mléko, rozmixujeme. Do tekuté části postupně přisypáváme sypkou a ručně promícháváme kovovou metlou. Připravíme si ovocnou náplň. Například: borůvky + kokos + sekaná čokoláda meruňky + plátky mandlí, jakékoliv kyselé ovoce (višně nebo rybíz) + kokos + sekaná čokoláda. Můžeme použít jakékoliv výrazné ovoce a doplnit oříšky, kokosem, čokoládou. Ovoce může být i mražené nebo sušené. Mražené pouze rozdělíme na jednotlivě kousky a rovnou vmícháme do těsta. Sušené (meruňky, brusinky, rozinky) předem na chvíli namočíme (možno i do rumu). Množství cukru v receptu přizpůsobte kyselosti přidaného ovoce. Náplň dle fantazie opatrně vmícháme do těsta a lžící rovnoměrně plníme formičky. Troubu předehřejeme na cca 200 stupňů a muffiny pečeme cca 20-30 minut. Pokud hnědnou moc rychle, přikryjte je alobalem. Jestli jsou hotové otestujete špičatou špejlí. Hotově muffiny jsou dozlatova upečené a mají lehce rozpukanou čepici. Hotové muffiny nechte trochu vychladnout a pak jim ostrou špejlí pomozte ven. Pokud máte dobře vymazaný a vysypaný plech, jdou ven sami.

 

Tisk receptu