Muffiny Sachr

Ingredience: 200 g čokolády ( hořká nebo na vaření), 150 g másla nebo hery, 180 g moučkového cukru, 6 vajec, špetka soli, 100 g polohrubé mouky

 

Na dokončení: 150 g čokolády na vaření, 20 g 100% tuku, meruňková marmeláda, šlehačka

 

Postup: bílky a žloutky oddělíme do dvou misek. Ke žloutkům přidáme cukr a změklý tuk. K bílkům přidáme špetku soli a ušleháme tuhý sníh. Pak ušleháme suroviny ve druhé misce do hladké pěny. Pak vešleháme rozpuštěnou vlažnou čokoládu a vařečkou vmícháme mouku. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků. Těsto dáme do muffinových důlků na plechu nebo do papírových košíčků. Plníme pouze do dvou třetin, dost při pečení nabudou. Pečeme při 180°C 15-20 minut. Necháme vychladnout. Čokoládu na vaření ve vodní lázni rozpustíme společně s tukem a vymícháme dohladka. Horní stranu muffiny potřeme marmeládou a namáčíme do polevy. Po ztuhnutí ozdobíme šlehačkou.

 

Tisk receptu