Hořčicová omáčka

Ingredience: 30 g másla, 30 g hl. mouky, lžička hořčice, trocho bílého vína, cukr, cibule, citrónová šťáva, 1 žloutek

 

Postup: z másla, cibule a mouky připravíme červenou jíšku. Zalijeme ji vývarem a do hladka uvaříme, pak vmícháme hořčici, trochu bílého vína a citrónové šťávy a žloutek. Omáčku provaříme, přecedíme a podáváme.

 

TIP: Hořčicovou omáčku která se výborně hodí i k vařenému jazyku můžeme připravit takto: do jíškového základem s upraženým cukrem (jako u předchozího návodu) přidáme méně hořčice, lžíci rybízového džemu, 1/8 l černého piva a jemně nakrájenou kořenovou zeleninu, vše s vývarem povaříme a přecedíme.  

 

 

 

Tisk receptu