Fazolová polévka s debrecínským párkem

Ingredience: 100 g slaniny, 1 cibule, 1 lžíce oleje, 1 velká konzerva bílých fazolí, 1 balení mražené polévkové zeleniny, 200 g rajčatového pyré, 300 ml zeleninového vývaru, sůl, pepř, 1/2 lžičky sladké papriky, 2 debrecínské párky, 1/2 lžičky tymiánu, 1/2 lžičky majoránky, 250 g zakysané smetany

Postup: slaninu pokrájíme na kostičky. Ve velkém hrnci rozehřejeme olej a opečeme v něm slaninu. Přidáme pokrájenou cibuli a zesklovatíme ji. Vložíme scezené fazole, mraženou zeleninu a rajčatové pyré, přilijeme zeleninový vývar. Osolíme, opepříme a okořeníme mletou paprikou.
Polévku uvedeme do varu a na mírném plameni ji vaříme přikrytou asi 10 minut. Občas zamícháme. Párky nakrájíme na tenké plátky a s bylinkami je vložíme do polévky. Vmícháme 200 g smetany. Prohřejeme, ale už nevaříme. Podle potřeby osolíme nebo okořeníme.
Fazolovou polévku rozlijeme do talířů. Na každou porci dáme 1 kopeček zbylé smetany, příp. ozdobíme lístky čerstvých bylinek a podáváme s čerstvým chlebem.

 

 

Tisk receptu